ای‌بی‌سی از رایزنی با دولت آمریکا برای فعال‌سازی اینترنت ماهواره‌ای بر فراز ایران خبر داد

رادیو راه ابریشم

00:00
[metaslider id="8455"]

ای‌بی‌سی از رایزنی با دولت آمریکا برای فعال‌سازی اینترنت ماهواره‌ای بر فراز ایران خبر داد

شبکه خبری اِی‌بی‌سی در گزارشی که دوشنبه ۲۹ دی انتشار یافت، به موضوع راه‌اندازی خدمات «ارتباط مستقیم تلفن همراه با ماهواره» بر فراز ایران پرداخت و نوشت که گروهی از فعالان ایرانی در حوزه دسترسی آزاد به اطلاعات در حال گفت‌وگو با دولت آمریکا برای فعال‌سازی این امکان هستند.

فعال شدن فن‌آوری Direct-to-Cell به کاربران اجازه می‌دهد اینترنت را به‌طور مستقیم، با دور زدن همه زیرساخت‌های محلی و بدون نیاز به زیرساخت‌های مخابراتی روی گوشی‌های تلفن همراه‌شان دریافت کنند. در این روش اینترنت مستقیم از طریق ماهواره به گوشی‌ها می‌رسد.

با فعال شدن این فن‌آوری امکان شناسایی و کنترل کاربران داخل ایران به دست حکومت به‌شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌یابد.

این تلاش‌ها در حالی انجام می‌شود که قطع اینترنت در ایران وارد دومین هفته خود شده و به گفته گروه پایش اینترنت نت‌بلاکس، سطح اتصال سراسری همچنان «حداقلی» است. نت‌بلاکس همچنین گزارش داده که عبور مقطعی پیام‌ها در روزهای اخیر می‌تواند نشانه آزمایش یک اینترانت به‌شدت فیلترشده از سوی حکومت باشد.

به گزارش اِی‌بی‌سی، برای فعال‌سازی این سرویس، کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) باید به شرکت‌های آمریکایی مجوز بدهد تا بتوانند سیگنال‌های خود را به داخل ایران ارسال کنند.

صدور مجوزهای موقت ویژه یا اضطراری در شرایط در اختیار کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکاست. همچنین وزارت خزانه‌داری آمریکا باید اطمینان حاصل کند که چنین اقدامی تحریم‌های اعمال‌شده علیه جمهوری اسلامی را نقض نخواهد کرد.

اِی‌بی‌سی در این گزارش تاکید کرده که کاخ سفید تا زمان انتشار گزارش به درخواست این رسانه برای اظهار نظر درباره این موضوع پاسخی نداده است.