قائم حسینی، معترض دیماه و متهم در پرونده میدان علیخانی اصفهان، اعدام شد
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران حکم اعدام قائم حسینی، یکی دیگر از متهمان پرونده میدان علیخانی اصفهان، را صبح پنجشنبه ۲۹ مرداد در اصفهان اجرا کرد. او پنجمین نفر از ۱۲ متهم این پرونده بود که تاکنون اعدام شدهاند.
مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد حسینی با نام مستعار «آرین»، به اتهام «محاربه، افساد فیالارض، اقدام علیه امنیت ملی و تخریب اموال عمومی» به اعدام محکوم شده بود.
این نهاد او را متهم کرد که در واقعهٔ ۱۸ دیماه ۱۴۰۴ در میدان علیخانی اصفهان، که به کشتهشدن چهار مأمور یگان ویژه انجامید، با سلاح سرد، حضور فعال داشته و به پیکر یکی از مأموران لگد زده است. او همچنین به مشارکت در آتش زدن یک خیریه متهم شده بود.
بهگفته قوه قضاییه، حکم پس از تأیید دیوان عالی کشور اجرا شد. پیش از قائم حسینی، چهار متهم دیگر همین پرونده اعدام شده بودند.
قوه قضاییه قائم حسینی را «تبعه خارجی» معرفی کرده است. پیشتر گزارش شده بود که گلمحمد محمدی، یکی دیگر از متهمان این پرونده و پسرعمه قائم حسینی، از اتباع افغانستان است.
سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ اعلام کرد این فرد ۲۱ ساله و اهل افغانستان بوده و در زندان مرکزی اصفهان به دار آویخته شده است.
این سازمان همچنین اعلام کرد: «مقامهای جمهوری اسلامی هیچ مدرکی ارائه نکردهاند که نشان دهد اقدامات او منجر به مرگ هر یک از مأموران شده است».
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفت: «این پرونده نمونهای آشکار از مجازات جمعی و استفاده خودسرانه از مجازات اعدام توسط جمهوری اسلامی است.»
