ترامپ می‌گوید آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی برقرار شد

رادیو راه ابریشم

00:00
[metaslider id="8455"]

ترامپ می‌گوید آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی برقرار شد

در پی اعلام آتش‌بس بین ایران و اسرائیل، وزارت خارجه فرانسه از جمهوری اسلامی خواست فوراً وارد مذاکراتی برای دستیابی به توافقی دربارۀ برنامه‌های هسته‌ای و موشکی خود شود.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «فرانسه از ایران می‌خواهد بدون تأخیر وارد مذاکراتی شود که به توافقی منتهی شود و به تمامی نگرانی‌ها دربارۀ برنامه‌های هسته‌ای و موشکی و همچنین فعالیت‌های بی‌ثبات‌کنندۀ آن پاسخ دهد.»

فرانسه همچنین از اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، استقبال کرد.

پت مک‌فادن، وزیر دفتر کابینه بریتانیا، نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت امیدوار است ایران با یک طرح قابل‌اعتماد وارد شود که نشان دهد به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نخواهد رفت.

این مقام بریتانیایی با بیان این‌که «اگر آتش‌بس پایدار بماند، خبر خوبی است»، افزود: «من از بیانیۀ اسرائیل استقبال می‌کنم. شرایط در خاورمیانه به‌وضوح شکننده است. چند نفر در حملات موشکی دیشب کشته شده‌اند، اما فکر می‌کنم تمام جهان امیدوار است این آتش‌بس حفظ شود و ایران با یک طرح قابل‌اعتماد وارد شود که نشان دهد به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نخواهد رفت.»

چندین کشور عربی نیز از آتش‌بس اعلام‌شده توسط دونالد ترامپ میان ایران و اسرائیل استقبال و ابراز امیدواری کردند که این آتش‌بس به آرامش در منطقه بینجامد.

مصر ضمن استقبال از این آتش‌بس اعلام کرد که تلاش‌های دیپلماتیک خود را با شرکا برای تثبیت آتش‌بس و حمایت از روند کاهش تنش ادامه خواهد داد؛ تلاشی که به‌گفتۀ مصر باید به «یک راه‌حل جامع و پایدار برای بحران‌هایی که ثبات منطقه را تهدید می‌کنند منجر شود».

وزارت خارجه عربستان سعودی نیز از آتش‌بس استقبال کرد و تلاش‌های انجام‌شده برای کاهش تنش‌ها را ارزشمند خواند.

وزارت خارجه اردن نیز بر اهمیت این توافق برای کاهش تنش خطرناک در منطقه تأکید کرد و خواستار پایبندی کامل به آن شد تا از تبعات وخیم‌تر جلوگیری شود.